MLADEN KRSTAJIĆ: Objave domaćeg portala PravdaBL.com ne doprinose stvaranju sportske atmosfere u našoj zemlji

Advokatska kancelarija Stevanović koja je pravni zastupnik Mladena Krstajića, našeg proslavljenog fudbalera i predsjednika Uprave Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine, uputila je danas zahtjev za objavu demanta portalu PravdaBL.com.

Naime, ovaj portal je dana 15.8.2017. godine objavio vijest pod nazivom "Krstajić pretučen" u kome je iznijet niz neistina i netačnih informacija u vezi sa našim proslavljenim fudbalerom. U navedenom članku objavljene su lažne informacije koje ozbiljno narušavaju ugled i reputaciju našeg klijenta kao uzornog i uspiješnog sportskog radnika.

Uzimajući u obzir sve što je navedeno u spornom tekstu jasno je da se u istom, prema Zakonu o zaštiti od klevete Republike Srpske, nalaze netačne informacije koje predstavljaju klevetu učinjenu na štetu našeg klijenta. U smislu člana 5. stav 1. pomenutog Zakona svako poslovno sposobno lice koje prouzrokuje štetu ugledu fizičkog ili pravnog lica iznošenjem ili pronošenjem izražavanja nečeg neistinitog, identifikujući to lice trećem licu, odgovorno je za klevetu, ako je to lice prouzrokovalo štetu u svojstvu autora, urednika ili izdavača izražavanja, ili u svojstvu lica koje je na neki drugi način efikasno kontrolisalo sadržaj tog izražavanja, kao i pravno lice koje je objavilo izražavanje. Prema tome, nijedna sporna informacija nije potkrijepljena bilo kakvim materijalnim dokazima, iste su izrečene i objavljene isključivo sa ciljem da se naruši ugled i stavi svojevrstan negativan pečat na ime i dosadašnju karijeru našeg klijenta. Sve navedeno je za posljedicu imalo rušenje dugogodišnje sportske karijere, omalovažavanje stečene reputacije i ugleda, a takođe bitno i u velikoj mjeri je ugrozilo reputaciju i Fubalskog kluba "Radnik" Bijeljina. Ako se uzme u obzir da Mladen Krstajić obavlja funkciju predsjednika Fudbalskog kluba „Radnik“ Bijeljina, te da je od njegovog dolaska na čelo Bijeljinskog premijerligaša ovaj klub doživio svoju renesansu, dolazi se do zaključka da je ovaj tekst objavljen sa ciljem da se naruši harmonija koja vlada među svim članovima kluba i ujedno stvori takav ambijent da se naš klijent osjeti nepoželjnim u samom klubu kao i u gradu Bijeljini uopšte. Posebno ističemo da je negtivno da se za ime našeg klijenta veže bilo kakva nacionalna i vjerska konotacija, jer se zna da je on vrhuski sportista, a sada takođe i vrhunski sportski radnik koji je kroz svoj rad bezbroj puta dokazao da sport ne poznaje nikakve razlike u vjeri i naciji.

AK Stevanović zatražila je od portala da se sporni tekst odmah ukloni i da se objavi demant u skladu sa odredbama Zakona o zašiti od klevete Republike Srpske.

Gospodin Krstajić ovim putem ističe da se kao patriota i iskreni sportista posvećen radu FK Radnik iz Bijeljine, kao i urednom izvršavanju svih svojih poslovnih i porodičnih obaveza, te da objave tekstova sa lažnim informacijama kakve su ove na PravdaBL.com ne doprinose stvaranju sportske atmosfere u našoj zemlji.

Odjeljenje za odnose sa javnošću
Milijana Vulović
055 230 000