Profil

Miloš Stevanović

Privredno i finansijsko pravo

Biografija

Miloš Stevanović rođen je 1983. godine u Bijeljini, Bosna i Hercegovina. Partner je u Advokatskoj kancelariji Stevanović, u kojoj od 2006. godine uvodi savremene metode rada, u skladu sa najvišim poslovnim standardima, zahvaljujući kojima je kancelarija za kratak period prerasla u najveću advokatsku kancelariju u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini i jednu od vodećih advokatskih kancelarija u regionu.

Nakon završenih studija na Pravnom fakultetu u Beogradu 2006. godine, znanja iz oblasti pravnih nauka i advokatskog menadžmenta nadograđuje uspostavljajući saradnju sa prestižnim kancelarijama iz Velike Britanije, Izraela i vodećim kancelarijama iz regiona.

U ranijim sazivima Vlade Republike Srpske, obavljao je funkcije savjetnika premijera, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za međunarodne odnose i diplomatiju, kao i savjetnika ministra unutrašnjih poslova, takođe iz oblasti međunarodnih odnosa i diplomatije. Specijalista je za korporativno pravo, spajanja i banke.

Trenutno, svoj porodični biznis širi u oblasti finansija, bankarstva i računovdstva, u okviru „Standard Group“, čiji je vlasnik. On je, takođe, član Nacionalne grupe za Srbiju u Trilateralnoj komisiji.

Govori engleski i služi se francuskim jezikom.

Oženjen i živi u Bijeljini sa suprugom Oliverom.

Naši ljudi