Profil

Božana Simić

Autorsko pravo, pravo intelektualne svojine, stvarno pravo, porodično pravo, nasljedno pravo

Biografija

Božana Simić, rođena Cvijić, dana 15.07.1990. godine u Bijeljini.

Osnovnu školu sa odličnim uspjehom je završila u OŠ „Aleksa Šantić“ u Ugljeviku, nakon čega nastavlja sa srednjoškolskim obrazovanjem, takođe u Ugljeviku u SŠC „Mihailo Petrović Alas“, i to u užoj stručnoj oblasti ekonomije, prava i trgovine. Kao đak generacije, 2009. godine završava srednjoškolsko obrazovanje sa zvanjem ekonomski tehničar i upisuje se na osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, odjeljenje Bijeljina. Osnovne studije završavam 2013. godine sa prosječnom ocjenom 9,26. Master akademske studije je upisala na Pravnom fakultetu u Beogradu 2014. godine, i to na studijskom programu – Poslovno pravni modul – podmodul pravo intelektualne svojine, a sa odbranom master rada na temu „Uslov distinktivnosti u pravu žiga“ i ostvarenom prosječnom ocjenom 9,50 okončavam i drugi ciklus studija, te 2016. godine stiče zvanje master prava.

Tokom pohađanja osnovnih studija, zbog urednog izvršavanja svojih studentskih obaveza i ostvarene prosječne ocjene bila je stipendista Opštine Ugljevik, a potom i Ministarstva prosvjete i kulture u kategoriji uspješni studenti. Na četvrtoj godini osnovnih studija učestvovala je u projektu „Doprinos ustavnoj reformi u Bosni i Hercegovini“, te obavila stručnu praksu u trajanju od 3 mjeseca u Opštini Ugljevik, Službi SO i Načelnika za informisanje i odnose sa javnošću. Tokom završne godine osnovnih studija je bila i dio programa pod nazivom „Izazovi demokratije u multikulturalnim društvima“ organizovanog od strane Ambasade Švajcarske u BiH, Centra za demokratske studije u Aarau i Univerziteta u Cirihu, a u okviru koga je objavila i dva naučno- istraživačka rada, i to „Ustavnopravni položaj ostalih u Republici Srpskoj“ i „Prednosti i nedostaci uvođenja direktne demorkatije u Bosni i Hercegovini“. Takođe, prošla je i obuku Savjeta za štampu u Bosni i Hercegovini, namjenjenu za usavršavanje znanja iz medijskog prava, a koja je organizovana pod nazivom „Evropski standardi slobode medija i slobode govora i medijska legislativa u Bosni i Hercegovini“.

Zbog aktivnog volonterskog rada u organizovanju kulturno-umjetničkih programa, uspješnog upravljanja aktivnostima u Svetosavskoj omladinskoj zajednici, vjerskom i duhovnom podsticanju mladih, i to pojanjem pri crkvenom horu „Teodul“ i zbog promovisanja Opštine Ugljevik u zemlji i inostranstvu, odnosno zbog zapaženih rezultata u oblasti obrazovanja i kulture, dobitnik je i opštinskog priznanja – bronzana medalja „Filip Višnjić“ za opštepriznati rad i djela koja su od posebnog značaja za Opštinu Ugljevik u oblasti obrazovanja i kulture.

Udata, majka jednog djeteta. Od decembra 2013. godine dio je tima Advokatske kancelarije Stevanović. Predmet pravnog interesovanja: autorsko pravo, pravo intelektualne svojine, stvarno pravo, porodično pravo, nasljedno pravo.

Naši ljudi